Spor

Carlos Kaiser: Futbolu oynamadan yaşayan efsane

Brezilyalı Carlos Henrique Kaiser, 24 yıllık futbol kariyerinde hiçbir maçta oynamadan, yalanlar ve hilelerle ünlenen bir isim oldu. Birçok büyük kulüpte forma giyen Kaiser, futbolcu hayatının keyfini çıkarmak için her yolu denedi.

Abone Ol

Yetenekli Ama İsteksiz Bir Genç

Kaiser, futbola Botafogo ve Flamengo'nun altyapılarında başladı. Yetenekli bir oyuncu olduğu söylenen Kaiser, futbol oynamak istemediğini ailesine söyledi. Ancak hayat onu futbola mecbur bıraktı. Meksika'nın Puebla takımına transfer olan Kaiser, burada da hiç oynamadan geri döndü. 

Sakatlık Numarası

Kaiser, futbolcu gibi yaşamak için kendine bir taktik buldu: sakatlık numarası. Her kulübe transfer olduğunda, antrenmanlarda kendini sakatlayarak sezonu geçiştiriyordu. Bu sırada kulüpteki herkesle iyi ilişkiler kuruyor, bir gün sahaya çıkacağı günü bekliyordu. Ancak o gün hiç gelmedi. 

Yalanlar Ağı

Kaiser, yalnızca sakatlık numarasıyla kalmadı. Gazetecilere, futbolculara ve kulüp sahiplerine sürekli yalanlar söylüyordu. Kendisini öven haberler yaptırıyor, kulüpler arasında transfer dedikoduları çıkarıyordu. O yıllarda internet olmadığı için, Kaiser'in yalanlarını kimse teyit edemiyordu. 

Kavga ve Sözleşme

Kaiser, bir gün Bangu'nun formasını giyerken, hocası onu oyuna sokmak istedi. Kaiser ise oyuna girmemek için bir çare aradı. Isınırken kale arkasındaki taraftarlarla kavga etti ve kırmızı kart gördü. Kulüp başkanı çok sinirlendi ve soyunma odasına geldi. Kaiser ise başkana, "Seni kaybettiğim babama çok benzetiyorum. Taraftarlar sana küfredince dayanamadım" dedi. Başkan duygulandı ve Kaiser'e bir yıllık sözleşme daha verdi.

Film Projesi

Kaiser, 24 yıl boyunca futbolcu gibi yaşadı ama hiç futbol oynamadı. Futbolun en büyük dolandırıcısı olarak anılan Kaiser, şimdi Rio'da bir spor salonunda çalışıyor. Hayatı ise bir belgesele konu oldu.