Ekonomi

Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman verilecek ve 5 bin TL (5000 TL) ne zaman hesaplara yatar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilerinde 5 bin (5000 TL) emekli ikramiyesi alacağını duyurmuştu! Emekli vatandaşlar araştırmaya başladı: Çalışan emekliye 5000 TL (5 bin TL) ne zaman yatacak, emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak? İşte, İttifakgazetesi.com okurları için emeklilerin beklediği haberleri derledi:

Abone Ol

4 milyon 680 bin emekliyi ilgilendiren müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu! Buna göre çalışan emeklilerde 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emekliler için 5000 TL ödemenin kapsamı genişletildi. Çalışmayan emeklilerin hesaplarına yatırılan 5 bin TL emekli ikramiyesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı yeni açıklamada, 5 bin lira ilave ödemelerle ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydederek şu ifadelere yer verdi: “4 milyon 689 emeklimizin de ödemeden faydalanmasını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız.”

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası "Çalışan emeklilere ikramiye verilecek mi?" sorusu da yanıtlanmış oldu

Çalışan emeklinin gözü şimdi 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihlerinde. O halde soru şu: Emekliye 5 bin TL ne zaman yatacak, ayın kaçında verilecek ve kimler yararlanacak?”

İŞTE, ÇALIŞAN EMEKLİLERE VERİLECEK OLAN 5 BİN TL İKRAMİYENİN DETAYLARI:

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesinde önemli bir hamle yapıldı. Buna göre daha önce çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeler alınan karara göre çalışan emeklilere de verilecek.

“100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler” başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlere yer verdi: "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız.”

Bu arada Bakan Işıkhan da açıklama yaptı. Peki, çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, ödeme tarihi hakkında detaylar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Meclis onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeler yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

EMEKLİYE 5 BİN TL NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası Bakan Işıkhan emekli ikramiyeleri ile ilgili Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Söz konusu çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek.

Yapılacak çalışma sonrasında ikramiye ödemelerinin tarihi netlik kazanacak. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman İTTİFAKGAZETESİ.COM okurlarına duyuracak!

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALAMAMIŞTI?

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, 5 bin TL ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.