200 Megapiksel kamera nedir?

Megapiksel, bir fotoğraftaki milyon piksel sayısını ifade eder. Piksel ise, fotoğrafı oluşturan renkli noktalardır. Dolayısıyla, kamera çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa, fotoğraftaki piksel sayısı da o kadar fazla olur. Bu da, daha detaylı ve net bir görüntü elde etmek anlamına gelir. Ancak, kamera kalitesini belirleyen tek faktör çözünürlük değildir. Kameranın diyafram açıklığı, sensör boyutu, optik görüntü sabitleme, yapay zeka desteği gibi diğer özellikler de önemlidir.

Samsung Galaxy S23 Ultra

200 Megapiksel kamera özelliği sunan ilk telefon, Samsung’un amiral gemisi modeli Galaxy S23 Ultra oldu. Android işletim sistemine sahip olan telefon, performans testlerinde iPhone 14 serisini geride bıraktı. Telefonun arka tarafında, 200 Megapiksel ISOCELL HP2 ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 10 Megapiksel telefoto kamera ve 10 Megapiksel periskop telefoto kamera olmak üzere dört kamera bulunuyor. 

Samsung

Xiaomi 12T Pro

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 200 Megapiksel kamera ailesine katılan ikinci marka oldu. Xiaomi 12T Pro modeli, f/1.69 diyafram açıklığına ve Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğine sahip 200 Megapiksel ana kamera ile geliyor. Ayrıca, 13 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 Megapiksel telefoto kamera ve 5 Megapiksel makro kamera da arka tarafta yer alıyor. Telefon, 120x dijital zoom, 8K video kaydı, HDR10+ desteği, yapay zeka güzellik modu gibi ileri seviye kamera fonksiyonlarına sahip.

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek

Xiaomi-4

Honor 90 Pro

Huawei’nin eski alt markası Honor, bağımsız bir şirket olarak yoluna devam ediyor. Şirket, 200 Megapiksel kamera özelliğine sahip üçüncü telefonu Honor 90 Pro’yu piyasaya sürdü. Telefonun ön tarafında, 50 Megapiksel ve 2 Megapiksel olmak üzere çift kamera bulunuyor. Arka tarafında ise, 200 Megapiksel ana kamera, Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) teknolojisi ile desteklenen 32 Megapiksel telefoto kamera ve 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Telefon, hem ön hem de arka kamera ile 4K’da 30 FPS video kaydı yapabiliyor.

Honor-1

Redmi Note 13 Pro+ ve Redmi Note 12 Pro+

Xiaomi’nin alt markası Redmi, Note serisiyle uygun fiyatlı ve yüksek performanslı telefonlar sunuyor. Şirket, Redmi Note 13 Pro+ modelinde 200 Megapiksel Samsung ISOCELL HP3 lens kullandı. Bu lens, 16 Megapiksel çözünürlükte 12.5x zoom yapabiliyor. Ayrıca, 8 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 Megapiksel telefoto makro kamera ve 2 Megapiksel derinlik sensörü de arka kameraya eşlik ediyor. Telefonun selefi olan Redmi Note 12 Pro+ modelinde ise, OIS özellikli 200 Megapiksel Samsung HPX lens kullanılmıştı.

Redmi Note

Infinix Zero Ultra

Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticisi Infinix, 200 Megapiksel kamera özelliğine sahip beşinci telefonu Infinix Zero Ultra ile dikkat çekti. Telefon, 180W Thunder Charge teknolojisi ile sadece 10 dakikada %100 şarj olabiliyor. Telefonun arka tarafında, 200 Megapiksel ana kamera, 13 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 Megapiksellik kamera bulunuyor. Telefon, 8K video kaydı, yapay zeka sahne tanıma, gece modu, portre modu gibi kamera özellikleri sunuyor.

Infinix

Kaynak: HABER MERKEZİ