Ekonomi

Bu meslek sahipleri için büyük fırsat! İsviçre’de iş imkanı

İsviçre, dünya ekonomisinin zengin ülkelerinden biri olarak, nitelikli iş gücüne duyduğu ihtiyacı karşılamak adına büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Gereken şartları karşılayan 85 bin kişi işe alınacak.

Abone Ol

İsviçre'de işçilere verilecek olan aylık maaş, 103 bin TL'den başlayıp 202 bin TL'ye kadar yükselecek. Ülkenin bu çerçevede 85 bin yeni personel arayışı içinde olduğu belirtiliyor.

Hedeflenen Sektörler ve Nitelikler

Sağlık, turizm, otelcilik, teknisyenlik, bilgisayar uzmanlığı ve mühendislik gibi çeşitli sektörlerde çalışacak nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç öne çıkıyor.

Nitelikli İş Gücü Eksikliği

Avrupa genelinde yaşanan nitelikli iş gücü eksikliği İsviçre'yi de etkilemiş durumda. Ülke, bu eksikliği gidermek ve işgücü piyasasındaki açığı kapatmak için bu adımı atmaya kararlı.

İş Arayanlar İçin Fırsatlar

İş arayanlar, İsviçre gibi ülkelerde çalışma fırsatlarını değerlendirmek için DynaJobs veya Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurabilirler.

İstihdam Şartları ve Beklentiler

İşçi alımı için dil yeterliliği, ekonomik olarak kendi geçimini sağlayabilecek durumda olma ve kalacak bir ev bulma gibi şartlar aranıyor.

Dünyanın En Zengin Ülklerinden

İsviçre'nin dünyanın en zengin ülkelerinden biri olması sebebiyle asgari ücret seviyesi oldukça yüksek. Saatlik asgari ücret, 23 İsviçre Frangı ve aylık asgari ücret ise 4 bin İsviçre Frangı olarak belirlenmiş durumda.