Dünya

Bu liste çok şaşırtacak! Avrupa'da turistlerin en fazla yankesiciliğe uğradığı ülkeler ve şehirler

Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre, turistlerin en çok yankesiciliğe uğradığı ülkeler ve şehirler belli oldu. İşte o liste...

Abone Ol

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre, Avrupa’da yapılan bir araştırma, kıtada yabancı ve yerli turistlerin yankesicilik olaylarına en çok maruz kaldığı ülkenin İtalya olduğunu ortaya koydu. Özellikle başkent Roma ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği güzergâhlardan Milano küçük çaplı hırsızlıkların en çok yaşandığı şehirler sıralamasında ilk sırayı paylaştı.

İngiltere merkezli ‘Quotezone.co.uk’ adlı internet sitesinin yaptığı son araştırmada Avrupa Yankesicilik Listesi (European Pickpocket Index) ve bu tarz olaylardan korunmak için gerekli önlemlerle ilgili bir rapor açıklandı.

Quotezone şirketinin yabancı ülkelere tatile giden gezginlerin yorumlarına dayanarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre yaz döneminde yankesicilik faaliyetlerinin en çok yaşandığı ülke İtalya oldu. Özellikle başkent Roma’nın en çok turist çeken noktalarından Kolezyum (Flavianus Amfi Tiyatrosu), Trevi “Aşk” Çeşmesi ve Pantheon Tapınağı yankesicilik olaylarının en çok yaşandığı şehir ve mekanlar olarak ön plana çıkıyor.

İtalya’nın Milano şehrinde bulunan Duomo di Milano Katedrali turistlere yönelik küçük hırsızlık olaylarının en çok yaşandığı yerler arasında üst sıralarda yer alırken, Floransa kentindeki ünlü Gallerie degli Uffizi de bu sıralamada liste başını çekti. Araştırmaya göre İtalya’daki bu tarihi mekanlarda geçtiğimiz sene bin 906 farklı yankesicilik vakası yaşandı. Turistler bu olaylarda ya para çaldırdı, ya da telefon, çanta, kolye, bilezik ve gözlük gibi değerleri eşyalarını kaybetti. Verilere göre İtalya’ya tatile giden her bir milyon turistin 463’ü yankesiciliğe maruz kalıyor ve bu oran İtalya’yı Avrupa Yankesicilik Listesi’nde zirveye taşıyor.

Fransa, Hollanda ve Almanya da yankesicilik riski yüksek ülkeler

İkinci sırada ise dünyanın ve Avrupa’nın en çok turist çeken ülkesi Fransa yer alıyor. Yankesicilik olayları ülkenin başkenti Paris’te yoğunlaşmış durumda. Verilere göre her bir milyon yabancı turistin 283’ü küçük çaplı hırsızlık olaylarına maruz kalıyor. Yabancı turistler tarafından dünyada en çok ziyaret edilen şehir olan Paris’in ünlü Eiffel Kulesi’nde çalışanlar, 2015 yılında yankesicilik olaylarının artması sebebiyle greve gitmiş ve söz konusu turistik bölgede sürekli olarak polisin görev yapmasını talep etmişti. Araştırmaya göre Hollanda, yankesicilik olaylarının Avrupa’da en çok yaşandığı üçüncü ülke konumunda. Dördüncü sırada Almanya yer alırken ilk 5’in son sırasında, yaz mevsiminde turistlerin deniz, kum, güneş tatili için en çok tercih ettiği Avrupa ülkelerinden Yunanistan bulunuyor.

İspanya, Portekiz ve Türkiye de yankesicilik olaylarına dikkat etmek gereken ülkeler

İspanya listeye altıncı sıradan giriş yaparken, yankesicilik olaylarında ilk sırada yer alan İtalya’ya göre bu Akdeniz ülkesinde 5 kat daha az görülmüş. Avrupa’da yankesicilik olaylarının en az yaşandığı ülkeler ise milyonda 30 vaka ile İrlanda ve milyonda 18 vaka ile Polonya. Türkiye ise sıralamada İspanya ve Portekiz’in ardından 8’inci sırad a yer alıyor. Türkiye’de özellikle Avrupa’nın en kalabalık şehri olan ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği İstanbul’da yankesicilik olaylarının daha sık yaşandığı görülüyor.