Geçtiğimiz hafta Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayını alan 3 şirketin halka arzına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Bu süreçte, halka arzı gerçekleştirilecek olan şirketlerden ikisinin halka arz takvimi gün yüzüne çıktı.

Borsa İstanbul, yatırımcılarına bu hafta yepyeni fırsatlar sunacak. Hafta boyunca gerçekleşecek halka arzlarla dikkatleri üzerine çeken şirketler belirlendi.

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de

SPK'nın onayını alan Şeker Yatırım Menkul Değerler, SKYMD hisse koduyla borsada yer alacak. Halka arz talep toplama tarihleri henüz netleşmedi.

Aynı dönemde SPK'nın onayladığı Çates Elektrik ve Batı Ege GYO ise 30 Kasım ile 1 Aralık tarihlerinde yatırımcılarla buluşacak. Şirketler, hisse başına 57,15 TL sabit fiyatla satışa sunulacak.

Borsada BEGYO koduyla işlem görecek olan Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 30 Kasım ile 1 Aralık tarihlerinde talep toplamaya başlayacak. Halka arz fiyatı hisse başına 3,00 TL olarak belirlendi.

Aynı dönemde Çates Elektrik Üretim A.Ş. CATES koduyla borsada işlem görmeye başlayacak ve halka arz sürecini 30 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Yatırımcılar, bu şirketlerin halka arzıyla ilgili detayları takip ederek yatırım stratejilerini belirleme fırsatı bulacaklar. Piyasalardaki hareketlilik ve şirket performansları, bu süreçte büyük ilgi görebilecek unsurlar arasında yer alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ