Güncel

Bu gurur hepimizin! Bayraktar TB2 SİHA'lar yeni bir rekor kırdı

Bayraktar TB2 SİHA'lar, 750 bin uçuş saatiyle, bugüne kadar görev yapmış en uzun süreli milli hava aracı rekorunu kırdı.

Abone Ol

Baykar tarafından üretilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, kaydettiği yerel ve uluslararası bir dizi başarı ile tarihe geçti. En son olarak, bugün itibariyle 750.000 uçuş saati barajını aşarak, milli hava araçları arasında en uzun süre görev yapanı oldu.

Geçtiğimiz yıl ağustosta 500.000 uçuş saati barajını aşarak bir rekor kıran Bayraktar TB2 SİHA'lar, bugün itibariyle 750.000 uçuş saati sınırını aşarak bu başarıyı taçlandırdılar. Bu başarı, Baykar'ın satışlarına da olumlu yansıyor. Şu anda, Baykar ile anlaşma sağlayan ülke sayısı 32'ye ulaştı ve toplam üretilen SİHA sayısı da 500'e çıktı. Bu da demek oluyor ki, Türk yapımı hava araçları Asya'dan Avrupa'ya ve hatta Afrika'ya kadar pek çok ülkede aktif olarak kullanılıyor.

Bayraktar TB2 SİHA, 16 Temmuz 2019'da Kuveyt'te gerçekleştirdiği demo uçuşunda zorlu coğrafi ve iklim koşullarında dikkat çekti. Yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu şartlarda tam 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak bir rekora imza attı. Bu milli SİHA, Avrupa'dan Afrika'ya kadar farklı coğrafyalarda karşılaştığı zorlu hava koşullarında da etkin görevler üstleniyor; çöl sıcağından dondurucu soğuğa, kar yağışından fırtınalı havalara kadar.

Türk havacılık tarihinde taktik sınıfta 27 saat 3 dakika kesintisiz havada kalış süresi ve 27.030 feet irtifa ile rekorlar kıran bu milli SİHA, 750.000 saatlik uçuş başarısıyla Türk havacılık tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Aynı zamanda, Türkiye'ye en uzun süre hizmet eden hava aracı unvanını da taşıyor.