ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kasım ayının ortasından bu yana 38 eyalette 230 kişi Salmonella salgınından etkilendi. Salmonella salgını nedeniyle 96 hastanın hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, 3 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Kanada'da Salgın Devam Ediyor

Kanadalı sağlık yetkilileri, ülkede 129 vakaya rastlandığını ve hastaneye kaldırılan 44 kişiden 8'inin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sınırı geçemeyen gözü yaşlı anne 1 yıl sonra çocuklarına kavuştu Sınırı geçemeyen gözü yaşlı anne 1 yıl sonra çocuklarına kavuştu

CDC, salgının kaynağının marketlerde satılan kesilmiş kavunlar olduğunu belirterek, halka kaynağı bilinmeyen kavunları satın almamaları ve tüketmemeleri konusunda uyarıda bulundu. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ise salgınla bağlantılı markaların ürünlerini geri çağırdıklarını duyurdu.

Salmonella Belirtileri ve Risk Grupları

Salmonella enfeksiyonunun belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş bulunuyor. 

Vakaların çoğunda belirtiler birkaç günde kendiliğinden geçerken, özellikle küçük yaştaki ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin hastaneye kaldırılması gerekebiliyor. 

Kaynak: AA