Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in Lübnan'da kullandığı beyaz fosforun ABD tarafından sağlandığı haberlerine ilişkin olarak, uluslararası endişelere dikkat çekti.

Dujarric, bu konuda BM'nin somut verilere sahip olmadığını ifade ederek, özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yangın çıkaran harp malzemelerinin kullanılmasının ciddi endişe yarattığını vurguladı.

Netanyahu: Hedeflerimiz açık eylemlerimiz ortada Netanyahu: Hedeflerimiz açık eylemlerimiz ortada

Uluslararası Af Örgütü ve Beyaz Saray Yetkililerinin Reaksiyonları

Uluslararası Af Örgütü ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin beyanlarına atıfta bulunan Dujarric, bu kuruluşların İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullanımını belgelediklerini ve endişe duyduklarını belirtti.

BM'nin Yardım Çabaları ve Genel Kurul Süreci

BM'nin Gazze'ye yardımları artırma çabalarına vurgu yapan Dujarric, aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi tarafından veto edilen karar tasarısının BM Genel Kurulu'na sunulma sürecine değindi.

BM'nin yasal birimlerinin farklı sorumlulukları olduğunu belirten Dujarric, BM Genel Kurulu'nun barış ve güvenlik konularında etkili bir temsil gücü olduğunu ve verdiği mesajların büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ