The Guardian'ın ortaya çıkardığı bilgilere göre, Kral Charles'ın, İngiltere'nin kuzeybatısında yaşayan binlerce insanın ölümünden elde ettiği kazançlar, gizlice Lancaster Dükalığı'nda kullanıldı.

Lübnan'da yaralanan İranlı Büyükelçi, patlatılan cihazların daha çok siviller tarafından kullanıldığını söyledi Lübnan'da yaralanan İranlı Büyükelçi, patlatılan cihazların daha çok siviller tarafından kullanıldığını söyledi

Milyonlarca sterlin topladı

Bu dükalık, feodal dönemden kalma bir sistem olan 'bona vacantia' kapsamında, varlıkları mirasçısı veya yakını olmayan kişilerin finansal varlıklarını topluyor. Son 10 yılda bu fonlardan 60 milyon sterlinin üzerinde para toplandı.

Ancak belgelere göre, bu gelirlerin sadece küçük bir kısmı hayır kurumlarına bağışlanırken, geri kalanı kralın kar amacıyla kiralanan mülklerin yenilenmesi için harcandı.

Sızdırılan dükalık iç politikaları, bona vacantia fonlarının geniş bir portföyde kullanılmasına izin vererek, kralın kişisel gelirine arızî bir fayda sağlayabileceğini belirtti.

Saray açıklama yaptı

Dükalığa yakın kaynaklar, ölü vatandaşlardan gelen gelirin karlı mülk portföyünü güçlendirmek için kullanıldığını ve dükalığın ciddi tasarruf sağladığını doğruladı.

Buckingham Sarayı ve Lancaster Dükalığı yetkilileri ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Lancaster Dükalığı sözcüsü, annesinin ölümünün ardından kralın, "gelecek nesiller için korumak ve muhafaza etmek amacıyla nitelikli binaların restorasyonu ve onarımı" için bona vacantia parasının kullanılması politikasının devamını onayladığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ