AP-NORC tarafından yapılan ankete göre, 1074 yetişkin seçmenin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, ülkedeki seçmenlerin 2024'teki başkanlık seçimleri için Biden ve Trump adaylıklarına genel olarak memnuniyetsiz olduğunu ortaya koydu.

İsrail ordusu Beyrut'taki saldırıda Hizbullah komutanı Akil'i hedef aldı İsrail ordusu Beyrut'taki saldırıda Hizbullah komutanı Akil'i hedef aldı

Ankete göre, katılımcıların çoğunluğu Biden'ın Demokratların başkan adayı olarak seçime katılmasından memnun olmayacaklarını ifade etti. Bu gruptakilerin yüzde 56'sı Biden'ın adaylığına "çok" veya "biraz" memnun olmayacaklarını belirtirken, benzer şekilde Cumhuriyetçilerin başkan adayının Trump olması durumunda memnuniyetsizlik oranı yüzde 58 olarak tespit edildi.

Biden'ın adaylığına sevinenlerin oranı yüzde 27 olarak belirlenirken, "fark etmez" diyenlerin oranı ise yüzde 16 oldu. Trump'ın adaylığını memnuniyetle karşılayanların oranı yüzde 32 iken, tarafsız kalanların oranı yüzde 10 olarak kaydedildi.

Parti tabanında ise Demokrat seçmenlerin yüzde 49'u Biden'ın adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, yüzde 32'si memnun olmayacaklarını ifade etti. Demokrat seçmenlerin yüzde 18'i ise durumun kendileri için fark etmeyeceğini dile getirdi.

Cumhuriyetçi seçmenler arasında ise Trump'ın adaylığından memnun olanların oranı yüzde 65'e çıkarken, memnuniyetsizliğini dile getirenler yüzde 26, tarafsız kalanlar ise yüzde 9 olarak belirlendi.

Anket, ABD genelinde 30 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup, toplamda 1074 yetişkin seçmene yapılmıştır.

Kaynak: AA