ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e karşı misilleme saldırısı planlayan İran'a bir çağrıda bulundu. Biden, İran'a "Bu adımı atma! İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüzü sürdürüyoruz" diyerek son bir kez uyarısını yineledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve İran arasındaki gerilime ilişkin görüşlerini paylaştı. Biden, İran'ın İsrail'e karşı bir saldırıya ne kadar sürede hazır olabileceği konusundaki bir soruya yanıt verirken, "Net bir bilgi edinmek isterdim, ancak her an böyle bir olasılıkla karşı karşıya olabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Biden, İran'a "Bunu Sakın Yapma" diyerek seslendi ve ekledi: "İsrail'in savunması için kendimizi adadık. İsrail'e destek olacağız ve İran'ın başarılı olamayacağından emin olacağız."

Biden, gizli bir bilgiyi de paylaşmak zorunda olduğunu ifade ederek, İran'ın er ya da geç İsrail'e saldıracağını belirtti.

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran büyükelçiliği konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek, "Kötü rejim bir hata yaptı, bu hata cezalandırılmalı ve cezalandırılacaktır" şeklinde konuşmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde desteklerini sürdüreceklerini belirtmişti.

Kaynak: AA