Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatının 75 dolara kadar düşmesi, benzinin litre fiyatına indirim olarak yansıdı. Beklenen indirim gece yarısından itibaren geçerli oldu.

BENZİN FİYATLARINDA DALGALANMALAR

Benzin fiyatlarında bu ay başında 1 lira 73 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Ardından 0.85 kuruşluk bir zam gelmişti. Ancak Brent petrolün varil fiyatının 80 dolardan 75 dolara gerilemesi, benzinin litre fiyatında tekrar indirime gidilmesine neden oldu. Bu kez yapılan indirim, önceki zammı geçti. 1 lira 46 kuruşluk bu indirim, saat 00:00 itibarıyla pompaya yansıdı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İndirimle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzinin litre fiyatı yeniden 43 TL civarına geriledi. İşte 23 Ağustos itibarıyla güncel akaryakıt fiyatları:

İSTANBUL (AVRUPA YAKASI):

- Benzin: 43,20 TL

- Motorin: 43,94 TL

- LPG (Otogaz): 23,23 TL

İSTANBUL (ANADOLU YAKASI):

- Benzin: 43,09 TL

- Motorin: 43,87 TL

- LPG (Otogaz): 22,69 TL

ANKARA:

- Benzin: 43,51 TL

- Motorin: 44,35 TL

- LPG (Otogaz): 23,24 TL

İZMİR:

- Benzin: 44,01 TL

- Motorin: 44,87 TL

- LPG (Otogaz): 22,99 TL

New York borsası Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı New York borsası Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR

Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kurlarındaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından akaryakıt fiyatları hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda, dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar ürün türüne, rekabet ortamına ve serbest piyasa koşullarına göre şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ