Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gaziler Günü" mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gaziler Günü" mesajı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ankara’daki takasta hiçbir rolü olmadığını ve şu an sürece sahiplenmeye çalıştığını iddia eden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, düzenlediği bir toplantıda, takasın yalnızca istihbarat kurumları tarafından organize edildiğini ve diplomatların dahi süreçte yer almadığını kaydetti.

Belarus’un resmi haber ajansı BelTA'nın bildirdiğine göre, Lukaşenko yaptığı konuşmada, esir takası müzakerelerinin nasıl ilerlediğini anlattı. Ankara’daki takasın Rusya ve Batı arasında gerçekleştiğine, ABD’nin parmağının olmadığına dikkat çeken Lukaşenko, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanların serbest bırakıldığını gördünüz. Yardım etmemiz istendi ve elimizden gelenin en iyisini yaptık. Batı'da müebbet hapis cezasına çarptırılan insanlar serbest bırakıldı. ABD Başkanı gibi kişiler, bu olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen, bu olayla otoritelerini şişiriyorlar. Bu görüşmeleri istihbarat teşkilatları yürüttü. Diplomatlar bile dahil değildi. Sessizce ilerleyeceğimizi kabul ettik, ancak dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye başladı. Bu işler sessizce yapılır çünkü insanların hayatları tehlikede.”

Öte yandan ABD basınında takasla ilgili Washington’un da dahil olduğu haberlerin yer alması dikkat çekiyor.

Moskova Putin Tutuklu Takasi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerinde tutuklu bulunan ve Ankara’da gerçekleşen takas sonrasında serbest bırakılan Rusları havaalanında bizzat karşılamıştı.

Muhabir: MEHMET POYRAZ