37 yaşındaki bir kadın, 10 gün süren karın ağrısı ve artan şişkinlik şikayetiyle doktora başvurdu.
DailyMail'de yer alan habere göre, yapılan taramalar, karın boşluğunda "normal şekilli" bir fetüsün büyüdüğünü gösterdi. Bu durum, plasentanın pelvisin tepesine yapışık olduğu periton boşluğunda veya hayati organların bulunduğu bölgede meydana gelmişti.
Doktorlar, bu tür gebeliklerin oldukça nadir olduğunu ve genellikle fetüsün, fallop tüplerinde veya yumurtalıklarda büyümeye başlaması durumunda ortaya çıkabileceğini belirtti. Bu durumda, zamanla bu bölgelerde yırtılmalar yaşanabilir ve fetüsün bu boşluklara yerleşmesine neden olabilir.
Doktorlar, 24. haftadan sonra bebeklerin rahim dışında da hayatta kalabileceğini ancak bu durumun hayatta kalma oranının düşük olduğunu, yaklaşık olarak yüzde 68'inin hayatta kaldığını ifade ettiler.
Ayrıca, 21. haftadan sonra doğan bebeklerin de hayatta kalma vakaları olduğu biliniyor. Ancak, 29. gebelik haftasında doğan bebeklerin yüzde 80 ila 90'ının rahim dışında hayatta kaldığı belirtildi. Hayatta kalan bebeklerin beşte birinde doğum kusurları veya beyin hasarı gibi sağlık sorunları bulunabiliyor.