Türkiye genelinde çöl sıcaklıkları etkisini sürdürüyor, ancak bayramda hava değişiyor. Sıcaklıklar düşecek ve birçok bölgede yağış görülecek.
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, YAĞMUR GELİYOR
Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası cuma günü etkisini kaybedecek. Meteoroloji uzmanlarına göre bayram süresince serin ve yağışlı bir hava hakim olacak.
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, çöl tozunun iki gün daha etkili olacağını belirterek cuma günü batı bölgelerden başlayarak yağışların kendini göstereceğini ifade etti. İstanbul için de önemli bir uyarıda bulunan Çalışkan, “Cuma akşamüstü şiddetli bir sağanak bekleniyor. Yağış kısa sürede etkili olacak, su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı.” dedi.
Çalışkan’a göre sağanak yağış bayramın ilk gününden itibaren birçok kentte etkisini sürdürecek. “Pazartesi ve salı günleri de yağış devam edecek.” diyerek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.