‘Kafkametler’ gemisi, Ereğli ilçesi açıklarında mendireğe çarparak batmıştı. Gemiyle iletişim kesilen 12 mürettebatın kurtarılması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin özel birliklerinden SAS komandoları seferber olmuştu. Gemi personelinden 5’i cansız bedenlerine ulaşıldı. Ancak kaptan Cemal Turan, 3’üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip’in akıbeti henüz bilinmiyor. Arama-kurtarma çalışmaları ‘Nene Hatun’ gemisiyle sürdürülüyor. Bölgede karadan tarama ile denizden bot ve dalgıçlarla arama yapılıyor.

BATIK GEMİNİN GÖRÜNTÜLERİ VE KALDIRMA PLANI

Hava ve deniz şartlarının elverdiği zamanlarda dalgıçların arama yaptığı ‘Kafkametler’ gemisinin batığının görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde, gemi adının yazdığı bölge ve bazı parçaları görülebiliyor. Geminin yerinde söküm şeklinde planlanan batık kaldırma çalışmalarına ilişkin süreç de devam ediyor.

Ankara'da Erkekleri Koruma Derneği erkek hakları için eylem düzenledi Ankara'da Erkekleri Koruma Derneği erkek hakları için eylem düzenledi

Kaynak: DHA