Güncel

Başıboş köpek dehşeti: Motosiklet sürücüsü ölümden döndü

Edirne’de seyir halindeki bir motosiklet sürücüsü, yola aniden çıkan bir sokak köpeğine çarparak ağır yaralandı. Köpek ise olay yerinde hayatını kaybetti. Vatandaşlar, belediyenin başıboş köpek sorununa bir an önce çözüm bulmasını talep etti.

Abone Ol

Kaza, dün akşam saatlerinde Sabuni Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Mustafa Ersin Çatalbaş yönetimindeki 22 ADB 091 plakalı motosiklet, karşıdan gelen bir sokak köpeğine çarptı. Çarpışmanın etkisiyle motosikletten fırlayan Çatalbaş, yere savruldu. Köpek ise olay yerinde can verdi. Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

YARALI SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI 

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, yaralı sürücüye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Çatalbaş’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri ise kazayla ilgili soruşturma başlattı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ 

Edirne’de başıboş sokak köpeklerinin sık sık kazalara ve saldırılara neden olduğunu belirten vatandaşlar, belediyenin bu soruna duyarsız kaldığını söyledi. Edirneli Özlem Önder, “Çevremizde insanlar köpekleri besliyorlar, beslemek ile haklılar elbette ama belediyenin kesinlikle bunları toplaması lazım. Köpekler yayalara, motosikletlilere ve araçların üzerlerine koşarak havlıyorlar. Ben de aynı şekilde hem motosiklet hem de araba da kullanıyorum aynı şekilde korkarak sürmeye devam ediyorum. Çünkü köpek arabanın üstüne üstüne ilerliyor. Hafif bir şekilde direksiyonu kırsan ya hayvana zarar vereceksin ya da kendin bir şekilde zarar göreceksin. Belediyenin bunları dikkate alarak toplaması gerekiyor” dedi.