Olay, Yenişehir ilçesi 2. Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kişi, 27 R 2102 plakalı Tofaş marka otomobilini, bakım için bir oto tamirci dükkanına bıraktı. Tamirciler, aracın kaputunu açıp marşa bastıkları anda, otomobil alev aldı. Benzin ve elektrik kaçağından kaynaklandığı belirtilen yangın, kısa sürede aracı sardı.

AW101887_01

İTFAİYE EKİPLERİ YANGINI SÖNDÜRDÜ

Yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sırasında araçta kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yangının çıktığı anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İstanbul Ticaret Borsası’na ait atıl durumdaki binanın yıkımına başlandı İstanbul Ticaret Borsası’na ait atıl durumdaki binanın yıkımına başlandı

ARAÇ TAMAMEN KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Yangın sonucunda, araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Araç sahibinin, aracın bakımını yaptırmak için sanayiye getirdiği, ancak aracın sonunun geldiği öğrenildi. Oto tamircisi Çekdar Yaşar, yaşananları şöyle anlattı: “2. Sanayi Sitesi’nde oto tamircisiyim. Araç Tofaş benzin ve LPG’li araç bunun yanında eski model araç. Benzin ve elektrik kaçağından dolayı araba yandı. Araç bakım için dükkanımıza gelmişti. Aracın kaputunu açtık, marşa basar basmaz alev aldı. İtfaiye ekipleri gelene kadar araç kül oldu.” Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA