Son günlerde bazı internet sitelerinde dolaşıma giren ve "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak" şeklinde haberlerin yer aldığı görüldü. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu iddiaları yalanladı ve resmi bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Çiftçiler bu yıl ayçiçeği hasadından hayli umutlu Çiftçiler bu yıl ayçiçeği hasadından hayli umutlu

Bakanlık yetkilileri, bu başlık altında yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, bakanlığın böyle bir isim adı altında herhangi bir yardım programı olmadığı ve söz konusu iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Bakanlık sözcüsü, medya ve internet platformlarında yayınlanan bu tarz haberlerin tıklanma amacı taşıdığını ve gerçeklikten uzak olduğunu ifade etti. Kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten yetkililer, resmi duyuruların sadece bakanlık ve yetkili kurumların resmi sayfalarından yapılacağını ve bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların doğru bilgiye ulaşabilmeleri için resmi kaynakları takip etmeleri konusunda uyarıda bulunarak, asılsız iddialara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ