14 Mayıs'ta yapılacak olan Genel Seçimler için parti aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi ve CHP'nin listesindeki bazı isimler, parti üyeleri ve diğer kişiler tarafından tepkiyle karşılandı.

FETÖ, PKK gibi örgütlerle bağlantısı olduğu iddia edilen ve geçmişte CHP'ye ve seçmenlerine hakaret eden adaylar da listelerde yer aldı.

CHP yandaşları da DEVA Partili Sadullah Ergin ve diğer bazı isimlerin aday olmasına tepki gösterdi.

Enver Aysever de CHP'nin aday listeleri üzerinden sert eleştiriler yaparak Tuncay Özkan ve diğer adaylar hakkında olumsuz yorumlar yaptı ve İzmirlilerin bu adayları desteklemeyeceğini söyledi.

CHP yandaşı gazeteci Enver Aysever, CHP listesinden 1'inci sırada FETÖ'cü bir ismin, 2'nci sırada ise karanlık işlerle uğraştığını öne sürdüğü Tuncay Özkan'ın aday gösterilmesini hedef alan Aysever, 'İzmirli herhalde kendisini jiletleyecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile kişisel tartışmalara giren Ergin'in CHP listesinden aday olmasına tepki gösteren İsmail Saymaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Şaban Sevinç ve Mustafa Balbay'ın başını çektiği CHP'liler, 'Kabul etmiyoruz' diyerek isyan bayrağını açtı.

Editör: Alp Kılıç