Etkinlik öncesi konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mevlana’nın “Gel” felsefesini bütün dünyaya yaymak istediklerini söyledi. Ersoy, “Bilindiği gibi 2023 yılı, UNESCO tarafından Mevlana yılı olarak takvime alındı. 2023 yılı aynı zamanda Mevlana’nın, vuslatın 750’nci yılı olarak biliniyor. ” dedi.

ayasofya-meydaninda-750-semazen-gosteri-yapti_4905_dhaphoto2

Ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer Rusya Başkonsolosluğu'nda konser verdi Ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer Rusya Başkonsolosluğu'nda konser verdi

750 SEMAZENLE TARİHİ MEYDANDA SEMA GÖSTERİSİ

Etkinlik kapsamında, yurt içi ve yurt dışından gelen 750 semazen, Ayasofya Meydanı’nda sema gösterisi sundu. Sema gösterisi, izleyenler tarafından büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Etkinliğe katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Mevlana’nın doğum yılının 816’ncı yılını kutladıklarını belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli görevlerimizden birisi; Hz. Mevlana’yı ve onun felsefesini anlatabilmek. Bu tarihi meydanda, 750 semazenle birlikte bir program gerçekleşmiş olacak” diye konuştu. Etkinlik, semazenlerin dua ederek son buldu.

ayasofya-meydaninda-750-semazen-gosteri-yapti_4905_dhaphoto4

Kaynak: (DHA)