Jon Landau, Avatar serisinin devam filmlerinin planlanandan yaklaşık 10 yıl sonra gelmesinin sebebini açıkladı. 

Yazar ve yönetmen James Cameron'ın 2009 yapımı bilimkurgu filmi Avatar'ın büyük gişe başarısının ardından birden fazla devam filmi planı yapmasıyla birlikte, bu projelerin sürekli ertelenmesi izleyicileri meraklandırmıştı.

PEŞ PEŞE GÖSTERİME GİRECEKTİ

Independent Türkçe'de yer alan bilgilere göre, 20th Century Fox, Avatar 5'e kadar olan filmlerin peş peşe çekilmesi ve her yıl bir tanesinin 2014'ten itibaren vizyona girmesi planıyla ilgili bir strateji belirlemişti.

Disney'in stüdyoyu satın almasının, yıllar süren geliştirme ve ertelemenin ardından, ilk devam filmi nihayet 2022'nin sonlarında Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) adıyla vizyona girdi ve selefinin finansal başarısını neredeyse yakaladı.

Jon Landau, ScreenRant'a verdiği özel röportajda devam filmlerinin gecikmesinin nedeninin kaliteye verilen önem olduğunu vurguladı. "Kalite, kalite, kalite" diyerek, yapılan işlerin miktarından ziyade niteliğinin ön planda olduğunu belirtti. 

avatar-the-way-of-water

Lübnanlı sanatçı Raouf Rifai'nin resim sergisi açıldı Lübnanlı sanatçı Raouf Rifai'nin resim sergisi açıldı

James Cameron'ın 1990'da kurduğu bağımsız prodüksiyon şirketi Lightstorm'a değinen Jon Landau, şu ifadeleri kullandı:

Bizim durumumuzla ilgili en güzel şeylerden biri, seri söz konusu olduğunda, bunu stüdyonun değil, stüdyo yöneticisinin değil, Lightstorm'un kontrol etmesi. Biz kontrol ediyoruz. Kiminle çalışacağımızı biz seçiyoruz, yapacağımız anlaşmaları biz seçiyoruz, zamanlamayı biz seçiyoruz.

Cameron, geçtiğimiz haftalarda Avatar 3'ün 2025 Noel'inde vizyona girmesinin beklendiğini doğrulamıştı.

Avatar 4'ün Aralık 2029'da, Avatar 5'inse Aralık 2031'de gösterime girmesi planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ