Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısında "çekimser" oy kullanan İngiltere'yi suçlayarak, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin "suç ortağı" olduğunu ifade etti.

Save the Children, İngiltere'nin çekimser oy kullanmasıyla ilgili eleştirisinde, İngiltere'nin bu kararla Gazze'deki çocukların korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi konusundaki çabalarını yetersiz bıraktığını savundu.

İngiltere dehşetin suç ortağı!

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve hükümetinin Gazze'deki çocuklara yönelik sorumluluğunu yerine getirmediği ve çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağı olduğu ifade edildi.

Fransa’da yeni hükümet kuruldu Fransa’da yeni hükümet kuruldu

Save The Children'in yazılı açıklamasında, söz konusu karar tasarısının Gazze'deki şiddeti durdurmak için bir fırsat olduğu ve bu fırsatın kaçırıldığı belirtilerek, BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanması ve sürekli ateşkes talep eden bir karar alması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, tarafların uluslararası hukuka uygun hareket etmeleri ve insani yardımın sivillere ulaşması için gerekli şartların oluşturulması gerektiği vurgulandı.

ABD ret oyu verdi İngiltere çekimser kaldı

BM Güvenlik Konseyi'nde Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) liderliğindeki 90'dan fazla ülkenin desteklediği Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısı, ABD'nin veto etmesiyle sonuçlandı. İngiltere "çekimser" oy kullanırken, diğer 13 üye "evet" oyu vermişti.

Kaynak: AA