Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği düzenlendi

Olay, saat 20.50 sıralarında İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ismi öğrenilemeyen bir kişi, arkadaşıyla birlikte kafeden çıkarak aracına yöneldi. Bu sırada, kapüşonlu iki saldırgan, yoldan geçen araçların arkasından gelerek, aracın kapısını açtı ve kurşun yağdırdı. Saldırganlar, 3 el ateş ettikten sonra olay yerinden koşarak uzaklaştı.

YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırıda kasığından ve bacağından yaralanan kişi, çevredeki esnafların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleye alındı. Yaralı, ambulansla Yavuz Sultan Selim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

POLİS SALDIRGANLARI ARIYOR

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olay yerini emniyet şeridiyle çevirerek, inceleme yaptı. Olayın faili olan iki saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Saldırının nedeni ve saldırganların kimliği henüz belirlenemedi.

GÖRGÜ TANIĞI: “PUSUYA YATMIŞLAR”

Olayı gören çevredeki esnaflardan Hakan Kaya, yaşananları şöyle anlattı: “Beyefendiler kafeden çıkıp arabalarına geçtiler. İki kişi bunlara pusu yapmışlar. İki kişi bayan kuaförünün aşağısında bekliyorlardı, bir kişi aşağıdan geldi, kapüşonlu bir şekilde 3 tane sıktı. Olay yerine gittiğimde bir kasıktan, iki tane de ayaklarına sıktığını gördüm. Arkadaş caddeyi takip ederek arkadaki tekel bakkalın önünden koşmaya başladı. Yani tamamen planlanmış bir şeydi. Çünkü burada pusuya yatmış o kişilerin kafeden çıkmasını bekliyorlardı. Arkadaş yaralıydı. Geçmiş olsun diyorum. Bir kişiyi vurdular. Vurulduğu gibi direkt dükkandan çıktım, direkt arabaya koştum yardım edebiliriz diye. Polis, ambulans vardı zaten. Sadece bir kişi vuruldu. Saldıran sadece 1 kişiydi. Aslında beyefendinin yanında biri vardı. Ama o en son uzaklaştı, ne olduğunu çözemedim. O da bir panikledi tabii arkadaşı vurulunca. Sadece bir kişi geldi, kapıyı açtı. 3 el ateş etti. 1 el kasığa ve 2 el bacaklara sıkıp kaçtı gitti.”

Kaynak: İHA