Asgari ücrette ikinci toplantı gerçekleştirildi ve taraflar önümüzdeki günlerde üçüncü kez bir araya gelecek. Üçüncü toplantıda, artık rakamların konuşulması ve kararın netleşmesi bekleniyor.

Özellikle işçi tarafı, gelecek hafta yapılacak olan 3. toplantıyı merakla bekliyor, bu görüşmede işçinin talep ettiği oranın somut bir şekilde ortaya konması planlanıyor.

Yeni Asgari Ücret Belirleme Süreci

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'a göre, yeni asgari ücret belirlenirken geçen yılki gibi rekor oranlarda zam olması muhtemel. Enflasyon farkı, büyüme rakamları, geçinme endeksleri ve işçilerin görüşleri dikkate alınarak ortalama bir ücret belirlenecek.

Dolar/TL 34,11 seviyesinde Dolar/TL 34,11 seviyesinde

Muhtemel Mutabakat ve Sürecin Tamamlanma Tarihi

Sürecin tamamlanması için 31 Aralık son tarih olmasına rağmen, beklenti yeni ücretin bu tarihten önce açıklanması yönünde. Uzlaşının olması durumunda sürecin erken tamamlanması bekleniyor.

Özellikle kira, konut, gıda gibi zorunlu ihtiyaçların göz önünde bulundurulmasıyla bir mutabakat çıkma ihtimali yüksek.

Mevcut Asgari Ücret 

Mevcut durumda asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13.414,50 TL iken, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11.402,32 TL olarak uygulanıyor. İşverenin toplam maliyeti ise bir işçi için aylık brüt 15.762,04 TL.

Kaynak: HABER MERKEZİ