Medyada yapay zeka kullanımı ve olası riskler Medyada yapay zeka kullanımı ve olası riskler

İngiltere'de Apple’ın resmi sitesinden iPhone 15 Pro Max sipariş eden ancak sahte iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 veya iPhone SE alan birçok alıcı, durumu Apple’a, polise ve bankalarına bildirdi. Ancak bu şikayetlerin çoğu sonuçsuz kaldı. Bazı alıcılar, Apple’ın CEO’su Tim Cook’a bir e-posta gönderdikten sonra doğru telefonu aldıklarını söyledi. Bu da şu anda izlenmesi gereken yolun bu olduğunu düşündürüyor.

Ekran görüntüsü 2023-12-03 171334

Sahte telefonların kaynağı ne olabilir?

Shiftdelete'den Mustafa Demirdaş'ın haberine göre, sahte telefonların kaynağı tam olarak bilinmese de, bazı alıcılar teslimat firmalarını suçladı. Özellikle Birleşik Krallık’ta güvenilir teslimatlar yapma konusunda kötü bir üne sahip olan DPD ve DHL, bazı hatalı sevkiyatlara karıştı. Ayrıca, dolandırıcıların Apple’ın internet sitesinin ikizini tasarlayıp, alan adındaki tek bir harfi değiştirerek alıcıları tuzağa düşürmüş olabileceği de ihtimal dahilinde.

Sahte telefonlardan nasıl korunabiliriz?

Sahte telefonlardan korunmak için, iPhone 15 Pro Max sipariş ederken dikkatli olmak gerekiyor. Mümkünse, telefonu doğrudan Apple Store veya yetkili mağazalardan almak en güvenli yöntem. Eğer internet üzerinden alışveriş yapılacaksa, Apple’ın resmi sitesinden emin olmak, teslimat firmasını kontrol etmek ve sipariş takip numarasını istemek önemli. Ayrıca, telefon geldiğinde IMEI numarasını sorgulamak, ekran kalitesini ve yazılımı test etmek, batarya durumunu ve iCloud hesabını kontrol etmek gibi adımlar da sahte telefonları tespit etmeye yardımcı olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ