Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma, deplasman seyircisi yasağının kalktığı bir maç olması nedeniyle büyük bir merakla bekleniyordu. Ancak maçın ardından Eryaman Stadı'nda taraftarlar arasında çıkan olaylar büyük endişe yarattı.

beşiktaş olay 3

Karşılaşmanın hemen ardından stadyumda gerçekleşen olaylarda, MKE Ankaragücü taraftarları ile Beşiktaş taraftarları arasında gerilim yaşandı. Stadyumda koltukların kırılması, yabancı maddelerin tribünlere atılması gibi olaylar meydana geldi.

beşiktaş tribün 2

Ankaragücü taraftarları yabancı madde attı!

İlk olarak, MKE Ankaragücü taraftarları tarafından Beşiktaş tribünlerine yabancı madde atıldı. Bu duruma polis müdahale etti.

beşiktaş tribün 3

Beşiktaş taraftarları Ankaragücülü taraftarlara saldırdı

Beşiktaş taraftarları ise bekletildikleri alanda koltukları kırarak MKE Ankaragücü taraftarlarına saldırmaya çalıştı.

Polise taşlı saldırı

Yaşanan olaylar sonrasında polis, müdahale etmeye çalıştığı MKE Ankaragücü taraftarlarından taşlı saldırıya uğradı. Bu saldırıda yaralanan olmazken, polis araçlarının camları kırıldı.

FIBA Kadınlar Euroleague: ÇBK Mersin: 88 - Zabiny Brno: 74 FIBA Kadınlar Euroleague: ÇBK Mersin: 88 - Zabiny Brno: 74

beşiktaş olay

Beşiktaş taraftarları, yan tribündeki MKE Ankaragücü pankartlarını sökerek ateşe verdi. Ayrıca deplasman tribününde yer alan taraftarlar, koltukları kırmanın yanı sıra stadyum tuvaletlerine de zarar verdi.

Olaylar sonucunda güvenlik önlemleri artırılarak kontrol altına alınmaya çalışıldı. Bu tür olaylar, futbol maçlarında yaşanan şiddetin ve tansiyonun ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: AA