Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi sonrası İran, tehditler savurmuş, İsrail'i suçlayarak savaş ilan etmişti. Ortadoğu'da tansiyon yükselirken, Kuveyt’in önde gelen gazetelerinden El Ceride'nin iddiasına göre, ABD'li yetkililer gizlice Ankara üzerinden İran'a gidip “İsrail'e saldırmayın, Netanyahu'nun tuzağına düşmeyin” uyarısı yaptı. ABD’li yetkililer, İsrail'e saldırmaları halinde İsrail'i savunacaklarını, ancak büyük bir savaş istemediklerini kaydetti.

El Ceride Kuveyt Gazetesi Iran Israil 01

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 5 çocuk öldü İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 5 çocuk öldü

4 Ağustos 2024 Pazar tarihli El Ceride gazetesi, ABD'nin İran'la görüşmesini manşetten duyurdu.

NETANYAHU KONTROLDEN ÇIKTI

El Ceride'nin konuyla ilgili haberine göre, bir ABD heyeti Perşembe günü Türkiye'den gizlice İran'a gitti. Söz konusu uçak, Tahran yakınındaki Karan kentine indi ve burada İranlı yetkililerle iki saat süren kritik bir görüşme yaptı. Görüşmede, ABD yetkilileri Netanyahu'nun büyük bir bölgesel savaş istediğini ve İran'ı yıkmayı hedeflediğini ifade ederek, "Netanyahu'nun oyununa gelmeyin" uyarısında bulundu. Ayrıca, ABD'nin İsmail Haniye suikastından haberdar olmadığını ve Netanyahu'nun kontrolden çıktığını söylediler.

MOSSAD AJANLARININ LİSTESİ VERİLDİ

Görüşmede ABD heyeti, Haniye suikastından haberleri olmadığını belirttikten sonra, iyi niyet göstergesi olarak İran'daki bazı Mossad ajanlarının listesini İranlı yetkililere sundu. Heyet, İran'a "Prestij için bir saldırı yapmanızı anlıyoruz, ama büyütmeyin. Hemen bir nükleer anlaşma yaparsak, Netanyahu'ya en büyük darbeyi vurursunuz" dedi. Trump'ın İran'a karşı daha sert olduğu hatırlatıldı ve Biden yönetimiyle hemen bir anlaşma yapılırsa, Trump'a hareket alanı kalmayacağının altı çizildi.

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ