Ü niversite 01/07/2017 tarih 30111 say. R.G.` de yayımlanarak 7033 sayılı kanunla kurulmuştur. Yerleşkesi (23600 m² kapalı alan) 54462 m²   olup, bünyesinde 4 Fakülte, 1 Enstitü ve 1 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.
15.06.2019`da 'Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Ü niversitesinde 'Misyon-Vizyon Doğru mu?' başlıklı yazımızı yazdık, maalesef,bir şey değişmedi.
Bu yazımızda bazı noktaları yazmayacağız. Ancak, yazılanlar sadece benim şahsi görüşüm olmayıp telefonla-mesajla gönderilen paylaşılan, benimde katıldığım konulardır.
Ü niversitenin 3 senelik bir mazisi var.Biz kuruluş yapılanmasında, 'Müzik Ü niversitesi' olarak açıklanan ismin 'Müzik ve Sahne Sanatları Ü niversitesi' olmasını ve 'Güzel Sanatlar' alanının bu üniversitede olmamasını yazmış/teklif etmiştik.
Yine de henüz açılmamışken Sanat ve Tasarım Fakültesi`nin ve Müzik ve Güzel Sanatlar Meslek Y.O.`nun kaldırılması gerektiğini, gücün boşuna dağıtılacağını ve üniversiteye yarar sağlamayacağını,hantallaştıracağını bir kez daha belirtmek istiyoruz.
İlk kurucu Rektör, İTÜ TMDK Mezunumuz Prof.Erol Parlak, nedense Rektör Yard. Atama yapmıyor? Bu göreve atanan, bir süre sonra görevden alınıyor, sürekli bir hareket var. Önce, müzik alanı arkadaşlarımız  Prof. H. Arapgirli ve  Prof.T.Sağer atandı, kısa süre sonra Sn.Arapgirli ayrılıp Akdeniz Ü n. Devlet Konservatuarı`na döndü, T.Sağer ise bir-iki defa gitti geldi, ilk kadroların alınmasında etkin rol almıştı, sonra ayrıldı ve  Doç. O.M.Öztürk göreve geldi ve o da ayrıldı. v.b.
Ayrıca, Sn. Parlak 3 Fakültenin Dekanlığı`nı  ve 1 MYO`nun Müdürlüğü`nü de (uhdesine alarak) sürdürüyor.Bunlar Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve  Müzik ve Güzel Sanatlar MYO Müdürü. Oysa, unvanlı akademisyenler alındı ve kendileri davet etti/seçti.
'Arkadaşlarına güvenmesi ve sorumluluğu paylaşması gerek' diye düşünüyoruz.
Ben,MGÜ `yü sürekli takip etmiyorum, ama arkadaşlar arıyorlar, 'şöyle olmuş, şunlar kadroya alınmış v.b. bilgin/haberin var mı?' diye. Aylar önce iki arkadaşımız (İstanbul`dan) rektör danışmanı olarak atanmıştı. Biz müzik akademisyenleri, 'neden İstanbul?' ve 'neden yoğun görevi olan kişiler? &ndash özellikle Prof.Sağer-' diye eleştirmiştik. Hatta, Prof.Sağer`in Ü AK SDEK Başkanı olması nedeniyle 'üst' olduğunu, danışmanlığın 'alt' olduğunu söylemiştik. Ben de dilendirmiştim.E.Parlak ve T.Sağer, beni telefonla arayarak 'tepkide' bulundular, 'bize kimse karışamaz, rektörün tasarrufu, kimin haddine v.b.' dediler, bunları yazmıştım.
Söylenenler, şahısları ile ilgili değildi, ama,ülkemizde göreve gelen  eleştirileri hep 'kötü algılıyor..' Kaderimiz bu!
Ayrıca, E.Parlak, telefonda 'Ü AK SDEK`in bir komisyon olduğunu, bir ağırlığının olmadığını, o yüzden büyütülmemesi gerektiğini' söyledi. O zaman 'Tamam.Biz yanlış biliyormuşuz' dedik; Ama, sonra bir baktık,yapılanmada 'danışmanlar' kaldırılmış. Demek ki, doğru söylenmiş/yazılmış;
Bu arada, Sn.Parlak, 'sanat alanından' yeniden Ü AK Y.K.Ü y. seçildi, alan akademisyenlerinin sorunlarına çözüm konusunda çalışma yapmasını dileriz.
Rektör Parlak`ın şöyle bir açıklaması var:
'Dünyanın birçok ülkesinin büyük dans, müzik toplulukları var. Ü lke tanıtımına katkı sağlayan önemli bir araç. Oysa ki ülkemiz kültürel profili, çalgı çeşitliliği, repertuvar zenginliği, vb. yönlerden bunun daha ötesini üretebilecek potansiyele sahiptir. Böyle bir topluluğu oluşturma yönünde şimdiden adımlar atmaya başladık.'
https://www.memurlar.net/haber/879161/toplumsal-olaylari-da-ele-alacak-eserler-uretecegiz.html
Bu görüşe katılmıyoruz. Kim bunu akıl edip, kabul ettiriyorsa yanlış yapıyor. Çünkü, üniversitelere bağlı 7 THO Bölümü var; Ne yapıyorlar? Akademisyenlerin elini tutan mı var? Kadro,unvan hepsini aldılar; Nerde üretim? Nerde büyük projeler?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ne iş yapıyor? Neden Sultan Of Dans ortalığı yıktı geçti? Neden bir çok dans topluluğu hayata geçti ve çok orijinal işler yaptı? Kurucuların çoğu konservatuar mezunuydu!..Ve,THO Bölümleri neden yerinde sayıyor? Prof. olan THO akademisyeni neden eşofmanını çıkarıp, 'terorik dersleri' kendine alıyor? Soru ve sorun o kadar çok ki!..
Bir THO çalıştay yapılmıştı ve 2 ayrı yazı yazmıştım. Havanda su döven sonuçlar; Lütfen bu yazımı birleştirip okuyunuz.
2019 Halk Dansları Çalıştayı sonuçbildirgesinde ne diyor? (1)(2)
Yine İcra Sanatları Fakültesi bünyesinde, 'orta öğretim düzeyinde' eğitime geçilerek sanat eğitiminin erken yaşlarda başlatılması, böylelikle daha köklü ve sağlam bir temelde sanatçıların yetiştirilebilmesine olanak sağlanması için' çalışma yapılmasını çok erken buluyoruz.
Bu anlayışlar, yeni üniversiteye de sıkıntı verir ve yük olmaya başlar. Bazı konuları çok düşünüp,tartışıp ortak karara varmak gerekir!..
'Ben yaptım oldu' zihniyeti ülkemizin en büyük derdidir!...
Devam  edeceğiz; .