Güncel

Ankara Kızılcahamam’da ormanlık alanda çıkan yangın Gerede'ye sıçradı

Ankara Valisi Şahin yangının sebebinin insan kaynaklı olduğunu söyledi. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların yangını fark edip ihbar etmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın söndürme çalışmalarına başlandı.

Abone Ol

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle otluk alanda yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi.

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

BOLU VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Yangının Gerede'ye sıçraması üzerine Bolu Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

ANKARA VALİSİ: İNSAN KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin:(Kızılcahamam yangını) "İlk belirlemelere göre yangının sebebi insan kaynaklı" dedi.

ÇAMLIDERE'DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Bu yangının hemen ardından, Çamlıdere’deki Kuşçular ve Avdan Mahalleleri arasında başlayan bir başka yangın ormanlık alana sıçradı.

Başkan Yavaş, burada da yangına hızla müdahale ettiklerini belirterek, toplamda 44 araç ve 66 personelin, Keresteciler, Batıkent, Etimesgut, Altınpark, Başkent OSB ve ASO OSB’den gelen destekle yangın söndürme çalışmalarına katıldığını söyledi. Yavaş, yangınla mücadeleye hem karadan hem de havadan devam ettiklerini vurguladı.