Spor

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu zorlu derbide yendi

Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında lider Anadolu Efes, sahasında Fenerbahçe Beko ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Anadolu Efes, ilk periyodu 24-21 önde bitirdi. İkinci periyoda da etkili başlayan lacivert-beyazlılar, 13. dakikada farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 35-21. Fenerbahçe Beko, Guduric ve Wilbekin’in skorer oyunuyla oyuna ortak oldu ve 18. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 39-36. Ancak Anadolu Efes, moladan sonra 7-0’lık bir seri yakalayarak farkı yeniden açtı: 49-39. Sarı-lacivertl

Abone Ol

İkinci yarıda heyecan dorukta

İkinci yarıda Fenerbahçe Beko, Wilbekin’in 3 sayılık basketleriyle maça denge getirdi: 51-51. Anadolu Efes, dış atışlardan bulduğu isabetlerle son periyoda 69-59 önde girdi. Dördüncü çeyrekte Fenerbahçe Beko, Sertaç Şanlı ve Hayes-Davis’in sayılarıyla farkı kapattı: 77-76. Maçın son anları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son 11 saniyede Fenerbahçe Beko’nun iki 3 sayılık atışı da isabet etmedi ve Anadolu Efes, zorlu derbiyi 81-80 kazandı.

Anadolu Efes liderliğini sürdürdü

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligde 10. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe Beko ise 3. yenilgisini yaşayarak 4. sıraya geriledi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, karşılaşmayı tribünden izledi.