Yangın sırasında apartmanı saran yoğun duman, evlerinde bulunan vatandaşların nefes almasını zorlaştırdı. Binanın merdivenini kullanamayan vatandaşlar, pencere ve balkonlara sığındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 5 kişiyi itfaiye merdiveniyle cam ve balkonlardan kurtardı. Kurtarılan vatandaşlara ilk müdahale olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Dumandan etkilenen 2 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, diğer vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“RÜYA GİBİ GELDİ”

Kurtarılan vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Yoğun duman nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği için yere yatıp ağzını havluyla kapattığını anlatan bir vatandaş, ilk başta yaşananları bir rüya olarak algıladığını söyledi. Diğer vatandaşlar da, yoğun duman nedeniyle apartmanda göz gözü görmediğini ve itfaiye merdiveniyle kurtarıldıklarını anlattılar.

Ankara Akyurt'ta "sahte bal" üretim malzemeleri yakalandı: Vali açıklama yaptı Ankara Akyurt'ta "sahte bal" üretim malzemeleri yakalandı: Vali açıklama yaptı

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA