Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lideri olduğu AK Parti’den aday gösterilen 10 büyükşehir adayının isimlerini ilan edeceği öne sürüldü.

İttifakgazetesi.com’dan Mehmet Poyraz’ın Başkent kulislerinden edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek olan AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda, yerel seçimlerde aday gösterilen belediye başkan adaylarından bir kısmının isimlerini kamuoyuna duyuracak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere büyük bir titizlikle hazırlanıyor. AK Parti’nin beşinci defa katılacağı mahalli idareler seçimlerinden başarıyla çıkmak adına genel merkezde aday tespit komisyonu kurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki AK Parti Aday Tespit Komisyonu haftaya yoğun bir tempoyla girdi ve belirlenen isimler peyderpey açıklanacak.

AK Parti Aday Tespit Komisyonu’nda şu isimler yer alıyor:

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz.

Tüm il ve ilçe belediye başkan adaylarının ilan edilmesine kadar AK Parti Aday Tespit Komisyonu titizlikle çalışmalarına devam edecek.

Komisyonunun aday belirleme çalışmalarında, temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçları değerlendirmeye alınırken AK Parti’nin teşkilat başkanlığı ile ilgili şehrin milletvekillerinin görüşleri de dikkate alınıyor.

Komisyonun belirleyeceği belediye başkan adaylarının isimleri 2024’ün Ocak ayının sonuna kadar peyderpey kamuoyuna ilan edilecek.

Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması Devlet Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması

Erdoğan 3 şehre kimi aday görmek istediklerini soracak! Erdoğan 3 şehre kimi aday görmek istediklerini soracak!

Kaynak: MEHMET POYRAZ