Spor

Ahmet Nur Çebi 'Transferde hata yapmadık'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün transfer politikası, mali durumu, geleceğe dair beklentiler ve Sergio Ramos olayının perde arkası gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Beyaz Tv'de açıklamalarda bulunun Başkan Ahmet Nur Çebi, kulübün transfer politikasıyla ilgili yapılan eleştirilere karşı net bir duruş sergileyerek, "Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum. Bu çocuklar yeni bir araya geldiler. Hepsinin geçmişi belli. Takımı irdelediğimiz zaman, takımın kötü olmadığını göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Oyuncular arasındaki adaptasyon sürecine vurgu yaparak, takımın gücüne olan inancını dile getirdi.

Kırgınlıklarım var ama vazifemi yerine getiriyorum

Başkan Çebi, seçim kararı almasına rağmen oyuncuların isteği üzerine görevine devam etme kararı aldığını açıkladı. Oyuncularla olan iletişimini önemseyen Çebi, "Oyuncuların hepsiyle görüşüyorum. Maç seyahatlerine katılmayı düşünmüyorum. Açıkçası kırgınlıklarım var. Ben son günüme kadar oyuncularımı tek tek otobüse bindirmeye devam edeceğim. Vazifemi yerine getiriyorum." ifadelerini kullandı.

Gelenler önlerini açık bulacak

Beşiktaş Başkanı, kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Gelenler birkaç ay önlerini açık bulacak. Ben emeğin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çalışanlarımızın aileleri ekmek bekliyor. Onların helalliğini almamız gerekiyor. Bundan sonra gelecek olanlar da bunu yapacaktır." dedi. Çebi, mali açıdan güçlü bir Beşiktaş bırakacaklarını belirtti.

Fikret Orman'la olan davalar

Başkan Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın gündeme getirdiği davalar hakkında, "Ben camianın isteğini yerine getirdim, camiaya karşı alnım ak. Fikret Orman, önce sonuçları bekleyecek. Davayı ben değil, Beşiktaş açıyor." şeklinde konuştu. Başkan Çebi, Fikret Orman ile olan ilişkisini ve geçmişe dair yaşananları detaylarıyla paylaştı.

Taraftar İlişkisi ve Lugano Maçındaki Olaylar

Çebi, Lugano maçında yaşanan tezahürat olaylarına değinerek, "Lugano maçında Büyükekşi aleyhine bir tezahürat oldu. Çok üzüldüm, olmaz öyle şey. Bana parmak sallayamaz, Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz." diyerek taraftar ve kulüp ilişkisine vurgu yaptı. Çebi, taraftarın tribünlerdeki tutumunu önemsediğini ve kulübü temsil eden herkesin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Sergio Ramos Transferinin Perde Arkası

Başkan Ahmet Nur Çebi, Sergio Ramos'un transfer sürecine de değinerek, "Ramos konusunda; Serhan Çetinsaya kardeşimizin ısrarla buraya getirmek istedi Ramos'u. 10 milyon maaş, 1 milyon imza parası, 2.5 milyon abisine, 500 bin de menajerlik parası. 'Serhancığım bu bizi aşar, sponsor bulabilirsen imzala. O yetkiyi veriyorum' dedi. Vergileriyle 2 yılda 45 milyon euro'luk bir kontrata Beşiktaş'ı sokamazdım. Bizim görevimiz bunları da görebilmek başkan olarak. Zaten buna imkan da yok, TFF'nin önüne getirsek limit yok." dedi. 

Ramos'un transferinde yaşanan detayları açıklayan Çebi, mali açıdan sorumlu bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı.