Adana

Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Adana’daki lezzet festivalinde

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Merkez Park’ta başladı.

Abone Ol

Adana’da 17 Ekim günü başlayan ve 20 Ekim’de sona erecek olan, “Kökleriyle Adana” temalı 8.Uluslararası Lezzet Festivali’ne, genel merkezi Başkent Ankara’da bulunan Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği de tanıtım standıyla katıldı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Sakarya yaptığı açıklamada, Adanalıları festivale davet ederek şu ifadelere yer verdi:

“Adanalılar Eğitim Kültürü ve Dayanışma Derneği olarak 17-20 Ekim 2024 tarihlerinde Adana'mızda yapılacak olan 8.Uluslararası Lezzet Festivaline katılıyoruz tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Festivalin Adana'mıza hayırlı olmasını dileriz.”

GÖZ VE DAMAKLAR ŞENLENECEK

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde katılımcıların göz ve damaklarının şenleneceğini kaydederken, Çukurova'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Adana'nın, Türkiye'nin en zengin, köklü ve güçlü mutfaklarından birisine sahip olduğuna vurgu yapan Köşger, “Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

ADANA TURİZM KENTİ OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise etkinliğe ilginin her yıl arttığını ifade ederek “Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana'yı bir turizm kenti yapma kararındayız” dedi.

BİRÇOK ETKİNLİK YER ALACAK

Merkez Park’ta 3 gün sürecek festivalde, Adana mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılırken, şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok etkinlik yer alacak.