Adana Adliyesi’nde görevliyken skandallar sonrası açığa alınan hakime Gül A. Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Adalet Bakanlığı, adı yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu partisi gibi skandallar zincirine karışan Gül A.’nın açığa alındığını, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini duyurmuştu.

KARAR VERİRKEN BÜYÜCÜYE DANIŞIYOR

Halk TV’den Mustafa Balcı’nın haberine göre, Gül A.’nın adliyede sevmediği avukat, savcı ve hakimlerin fotoğraflarını büyücülere verip, başarısız olmaları için büyü yaptırdığı ortaya çıktı.

HSK SORUŞTURMASINA KARŞI ‘CİNCİ HOCADAN’ DESTEK İSTEDİ

Hakkındaki iddialara göre, hakime Gül A. kararsız kaldığı birçok dosyada ne karar vermesi gerektiğini büyücülere danıştı. Arkadaşlarını büyücülere gönderen Gül A. kendisine yönelik yürütülen HSK soruşturmasında ceza almaması için ‘cinci hocalardan’ destek aldı.

Açığa alınan hakime Gül A.’nın FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı alan, vali eşini aklayan ismin ise suç ortaklığı yaptığı savcı Fatih Aslan olduğu iddia edildi.

O SAVCI BERAAT MÜTAALASI VERMİŞTİ

Gül A.'nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı soruşturma dosyasına girmişti. Sabah’ın konuyla ilgili haberine göre, Gül A.'nın yargılaması olan kişiye Edirne'de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat kararı verdireceğini belirterek 500 milyon TL talep ettiği tespit edildi Hakimenin parayı elden teslim aldığı, o Cumhuriyet Savcısı'nın da yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ortaya çıkmıştı.

1 milyon dolarlık ‘borsa’ dolandırıcılığı! Bakın nasıl dolandırmışlar? 1 milyon dolarlık ‘borsa’ dolandırıcılığı! Bakın nasıl dolandırmışlar?

“KAFAYA TAKMA”                          

Beraat mütalaasının verildiği celsede karar verilmeyip sonraki celsede de başka bir Cumhuriyet Savcısının sanığa ceza verdiği ortaya çıkmıştı. Sanığın Hakim Gül A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise hakime, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" dediği öne sürüldü.

EL KONULAN 853 BİN DOLARLA İLGİLİ BAŞKA AVUKATA DOSYA SIZDIRMIŞ

Fatih Aslan'ın Edirne Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken Ukrayna uyruklu Anatoliy Goncharyuk'un 2017 yılında Kapıkule Gümrük Sahası'na girişte yanında getirdiği ve el konulan 853 bin dolar (28 milyon) için şikâyetçi avukatının iade talebini reddettiği ve dosyanın araştırılması için Ankara KOM Şube Müdürlüğüne gönderildiğini söylettiği tespit edildi.

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, doların iadesi yönünde dilekçe veren şikayetçiye Goncharyuk'a "El konulan paranın çok büyük miktarda olduğu ve bu nedenle dosya ile ilgili biraz daha düşünmesi gerektiğini" söylediği ve böylelikle dosyayı sürüncemede bıraktığı anlaşıldı. Dosyada gizlilik kararı olduğu söylenmesine rağmen şahsın şikayetçi avukatın dosyayı incelemesine izin vermediği ve içeriğini de taraf olmayan kişilerle paylaştığı tespit edildi. Şahsın ayrıca şikayetçiye "Sizin işinizi biz hallederiz", "O avukatları aradan çıkaralım", "Yoksa sizin işiniz olmaz" şeklinde tehdit ve telkinlerde bulunduğu ileri sürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın ayrıca soruşturmayı ilgisi olmamasına rağmen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisak şüphesi ile soruşturmayı genişlettiği, 853 bin doların iadesi talebinde bulunan iki avukatın taleplerini reddettiği ancak avukatı yanında olmayan müştekiye el konulan paraların iade edilmesini sağladığı öğrenildi.

HSK İKİ FARKLI SORUŞTURMADAN İHRAÇ ETMİŞ

Sabah'ın haberine göre, Edirne'de hakim Gül A. ile görev yapan daha sonra da Osmaniye Adliyesi'nde görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın da iki farklı soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre Fatih Aslan'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından geçen yıl ihraç edilmiş.

HABERLERE ERİŞİM YASAĞI ALDIRTTI

Hakime Gül A. hakkında çıkan haberlerden dolayı haber sitelerinin linklerine erişim engeli aldırdı. İlginçtir, başvuru, Hakime Gül A. Adana'da olmasına rağmen, Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılmış. Oda TV’nin derlediği bilgilere göre, Gölbaşı Sulh Ceza Hakimi Özlem Semiha Sesli, bazı haberlere erişim engeli getirilmesine karar verdi.

O HAKİM DE EŞİYLE BİRLİKTE EDİRNE'DE GÖREV YAPMIŞ

Takvim Gazetesi'nin haberine göre 2019 HSK Yaz Kararnamesiyle eşi Keşan Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Özlem Semiha Sesli'nin Keşan Hâkimliği yaptığı, 2023 HSK Yaz Kararnamesiyle de Başsavcı olan eşinin Ankara BAM Savcılığı'na, kendisinin de Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'ne atandığı öğrenildi. Hakime Gül A.'nın erişim engeli kararını aldırmak için Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğini bu yüzden tercih edip etmediği akıllarda soru işareti olarak kaldı.

SABAH GAZETESİ İTİRAZ ETTİ

Erişim Sağlayıcıları Birliği'nden Odatv'ye gelen e-postaya göre Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri A.Ş avukatının yaptığı itirazı haklı bularak getirilen yayın yasaklarını kaldırdı.

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ