Güncel

Abdurrahman Dilipak: Kenevir yasak ama tiner serbest

Mütefekkir Abdurrahman Dilipak, Türkiye’deki tarımın özetini çıkarırken yasak olan kenevire dikkat çekti.

Abone Ol

Toprağın en çok ihtiyaç duyduğu bitkilerden kenevirin yasak olduğunu Elips Haber’deki “Milli servetimiz heba edilmesin de!” başlıklı yazısında anlatan Dilipak, ata tohumunun öz yurdunda garip kaldığına işaret etti.

İşte Dilipak’ın söz konusu yazısındaki ilgili bölümleri:

 “Toprak da elimizden gidiyor, su da, hava da. Tohum da elimizden gidiyor “Ata tohumu” öz yurdunda garip, öz vatanında parya” Sertifikalı tohumlar ata tohumunu kovuyor. Sertifikalı depolar da öyle. Kenevir tohumuna sertifika vermek için, tohumun fıtratına müdahale ettiler. Bunu yaparken kafanıza silah dayamıyorlar. Adam, “ben şu sertlikte, şu özellikte, şu spektlerde şuraya 5000 dönüm şu buğdayı, şu domatesi ekeceğim, ihraç edeceğim” diyor. Tohumu da o standardı koyandan geliyor, ilacı da, gübresi de. “Bana 5 km uzakta başka özellikte aynı cins bir ürün ekilmesini istemiyorum, çünkü tozlaşma ile benim ürünümün standartlarını bozar” diyor. O böyle deyince büyük toprak sahibi küçük toprak sahibine engel oluyor. Başka ekim yapmayacaksan, devlet “o zaman tarlanı bana kirala” diyor, o da götürüp yabancılara kiralıyor sonuçta. Uluslararası sistem her alanda böyle geliyor ve kendi sistemini dayatıyor.”

“Toprak zirai ilaçlar ve gübrelerle zehirleniyor. Kanser oluyor, korkunç bir erozyon söz konusu. Anız yangınları ile bir de kavruluyor. Toprağın en çok ihtiyaç duyduğu bitkilerden kenevir yasak. Ama tiner serbest. Afyon ekiminde uygulanmayan tedbirler Kenevir ekiminde zorunlu. Kim hazırlıyorsa bu yönetmelikleri. Zaten bir endüstriyel kenevir, bir tıbbi kenevir diye bir yalan uydurdular gidiyorlar.

Hava zaten zehirli idi, şimdi, iki bela daha var. 5G RF dalgaları oksijen atomlarının frekansını değiştiriyor. Bundan tüm canlılar olumsuz etkileniyor ama kimin umurunda. Yetmiyor, bir de Chemistrail belası var başımızda, tepemize zehir yağdırıyorlar.”

İttifakgazetesi.com