ABD’nin Florida eyaletinin Miami şehrinde, Miami Beach’de altı ay önce hizmete açılan “Sumak Otantic Turkish Restaurant” bölgede yaşayan ve buraya tatile gelen her millete Türk mutfağının otantik yemeklerini modern mutfak anlayışı ile misafirlerine Türk Mutfağı resitali sunuyor.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.19.24 (1)

İşletmecisi Zafer Açık eşi sinem Açık ile birlikte tasarladığı ve otantik bir Türk restoranı anlayışını hafızalara kazımak ve o muhteşem lezzetleri her milletin damağında iz bırakacak bir menü ile tasarladıkları mekanın Miami dışında bile büyük bir ses getirerek büyük beğeni topladığı ve büyük bir gündem yarattığını söyledi.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (9)

Yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç Beyoğlu'nda kaza yaptı Yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç Beyoğlu'nda kaza yaptı

İşletmenin sahipleri Açık çifti, mekanın tasarımında güzel ve çok anlamlı bir köşede ise çok uluslu milletlerin kültür tarihlerini anlatan tarihi kitaplarının olduğu bir kütüphaneye de yer verildiğini ve böyle bir Türk restoranın hayalini kurduğunu ve hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Yıllardır Miami’de yaşadıklarını ve böyle bir Türk restoranının yatırımını eşi Gizem Açık’ın büyük desteği ile özenle birlikte tasarladıklarını ifade yatırımcı Türk iş insanı Zafer Açık paranın çok değerli olduğu bu zamanda yaptığı bu yatırımın çok anlamlı olduğunu ve Türk kültürüne desteğinin her zaman süreceğini kaydetti.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (7)

Emeklerinin karşılığını, “Güzel, muhteşem lezzetler, muhteşem bir Türk Restoranı olmuş,” şeklinde söylenen sözler ile aldığını ve çok yoğun ilgi ile karşılaştığının altını çizen Zafer Açık, Türk mutfağının otantik geleneksel lezzetlerini modern bir anlayışla ülke mutfak kültürüne bir nebze katkı sağlamasının büyük bir mutluluğunu da yaşadığını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.13

Zafer Açık, İttifakgazetesi.com’a yaptığı açıklamada, Türk şefleri ve tamamen Türk personeli ile Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunduklarını, Türkiye’de ve  Amerika’da tanınan önemli bir Chef  olan Reşat Aydın’a mutfağını emanet ettiğini ve  ileride tarihi Türk mutfağının bir çok orijinal lezzetlerine menülerinde yer vereceklerini söyledi.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.15

Menülerinin inanılmaz bir şekilde beğeni aldığını ve orijinal lezzetlerin her kesimin damağında iz bıraktığını ifade eden Açık, başarılarının tüm Amerika’ya yayıldığını, Florida basınının büyük bir ilgisini çektiklerini ve tüm tv kanallarının ve gazetelerin bu büyük başarı hikayesini haber yapmaları için randevu talep etmelerinin kendisi ve “Türk Mutfak Kültürü” açısından sevindirici ve çok büyük bir mutluluk verdiğini de aktardı.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (3)

Sumak Otantic Turkish Restaurant olarak Amerika’da Türk mutfağının dünyaya açılan bir penceresi olacaklarına dikkat çeken iş insanı Zafer Açık, kendi markasıyla tüm eyaletlere yatırım yapacağını da söyledi.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (4)

SUMAK OTANTİC TURKISH RESTAURANT MENÜSÜ

Soğuk başlangıç olarak, Tarihi Levrek Turşusu, Kuru Cacık, Köpoğlu, Zeytinyağlı Yaprak Sarma.

 Ara sıcaklarda, Edirne Yaprak Ciğeri, Kuru Patlıcan Dolması.

Ana yemeklerde,  Yoğurtlu Kebap, Ali Nazik, (Patlıcan Borani), Beyti Kebap, Altı Ezmeli, Patlıcan Kebap gibi otantik lezzetler, tatlı menüsünde ise  orijinal künefe ve havuç dilimi baklava yer alıyor.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (1)

Menünün tamamının kendi mutfaklarında modern bir mutfak literatürüne uygun bir şekilde chef Reşat Aydın ve deneyimli ekibi ile en kaliteli malzemeler ile hazırlandığını ifade eden işletme sahibi Zafer Açık, Türk Restoran  yatırımlarının devam edeceğini ve otantik Türk mutfak anlayışı ile modern mutfak esintilerinin  birlikte mutfak resitali olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (2)

Whatsapp Image 2024 06 14 At 17.24.14 (8)

Kaynak: HABER MERKEZİ