Dünya

ABD - Kanada sınırındaki patlamaya dair detaylar netleşiyor

ABD ile Kanada arasındaki Rainbow Köprüsü’nde meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne neden olan patlamanın terör saldırısı olmadığı açıklandı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Abone Ol

Patlamanın Nedeni Ne?

New York Valisi Kathy Hochul, düzenlediği basın toplantısında patlamanın nedenini araştırdıklarını söyledi. Hochul, “Şu anda terör saldırısına dair bir belirti yok” dedi. Patlamaya karışan aracın küle döndüğünü ve motordan başka hiçbir parçasının kalmadığını belirten Hochul, yanan aracın parçalarının patlama etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığı bilgisini paylaştı. Aracı kullanan kişinin Batı New York sakini olduğunun değerlendirildiğini ve kaza öncesinde aşırı hızda seyrettiğini kaydeden Hochul, soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Rainbow Köprüsü’ne geri dönmeden önce halkın güvende olduğundan emin olacağız” ifadelerini kullandı.

Sınır Geçişleri Etkilendi Mi?

Patlamanın ardından geçici olarak kapatılan Kanada ile ABD arasındaki üç köprünün yeniden açıldığını kaydeden Hochul, Rainbow Köprüsü’nün hala kapalı olduğunu da sözlerine ekledi. Kanada polisi de ABD-Kanada sınırında yaşanan olay nedeniyle, şehir genelinde üniformalı polislerin devriyelerini artırdıklarını duyurdu. Somut bir tehdidin bulunmadığını belirten Kanada polisi, tedbir amacıyla güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı.

Liderlerden Açıklama Geldi Mi?

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın patlamayla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da ülke parlamentosunda yaptığı konuşmada, patlamayı aşırı derecede ciddiye aldıklarını söyledi. Trudeau, “Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ülke çapındaki tüm sınır geçişlerinde ek önlemler düşünülüyor ve etkinleştiriliyor" dedi. ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise, olayda terör saldırısı izi olmadığına işaret ederek “Şu anda bu olayla ilgili herhangi bir tehdit belirtisi bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Mayorkas, ulusal ve yerel güvenlik otoriteleri ile işbirliği içinde soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.