Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı

ABD halkına yaptığı duyuruda, "Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum" ifadelerini kullanan Biden, "son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik" dedi.

Euronews.com'un haberine göre, "Bugün Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahip" diyen Biden, "ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya yaymak için tarihi yatırımlar yaptık" ifadelerine yer verdi.

30 yıl aradan sonra ilk silah güvenliği yasasını çıkardıklarını kaydeden Biden:

"Büyük Buhran'dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizin üstesinden geldik. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya çapındaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık ve güçlendirdik."

İsrail, Netanyahu hakkında UCM'nin henüz çıkarmadığı yakalama kararını "yanlışlıkla" kınadı İsrail, Netanyahu hakkında UCM'nin henüz çıkarmadığı yakalama kararını "yanlışlıkla" kınadı

Öte yandan Biden, kararıyla alakalı detaylı bilgilendirmeyi hafta içinde yapacağını da belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ