Türk Milli Birlik Hareket Partisi’nin (TMBH) Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlediği 5. Olağan Milli Kurultayı ve 20. kuruluş yılı etkinliklerinde genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda partinin kurucu lideri Erdoğan Saraç yeniden genel başkanlığa seçildi.
“Sözümüz senet, davamız ebed” temasıyla düzenlenen kongrede yoğun katılım dikkat çekti. Etkinliğin açılış bölümünde Türkiye’den gelen halk oyunları ekibi zeybek gösterisi sundu. Program kapsamında TRT sanatçıları tarafından Türk dünyasına ait eserler seslendirildi.

Kongrenin açılışında konuşan Parti Genel Sekreteri Cüneyt Ruşit, TMBH’nin yalnızca siyasi bir parti olmadığını belirterek hareketin milli dava anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Divan heyetinin belirlenmesinin ardından kürsüye çıkan TMBH Genel Başkanı Erdoğan Saraç, yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklara teşekkür etti. Saraç, partinin bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler ile gelecek döneme ilişkin hedeflerini katılımcılarla paylaştı.

Kurultayda söz alan davetliler birlik ve beraberlik mesajları verirken, partiye katkı sağlayan 12 kurum ve kuruluşa plaket takdim edildi.
Programın ikinci bölümünde gerçekleştirilen seçimde delegelerin oylarını alan Erdoğan Saraç, yeniden TMBH Genel Başkanlığı görevine getirildi.
Öte yandan 2006 yılında kurulan TMBH’nin kongresinde Türkiye’den çok sayıda katılımcı da yer aldı. (İTTİFAKGAZETESİ.COM)
