Yaşam

Doğum yapan en yaşlı kadın! 70 yaşında sezaryenle bir erkek ve bir kız çocuğu doğurdu

Uganda'da, 70 yaşındaki Safina Namukwaya, tüp bebek tedavisine başlayarak anne olma kararı aldı ve tedavi sürecine girdi. Namukwaya, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldıktan sonra bir erkek ve bir kız çocuğunu sezaryen operasyonuyla dünyaya getirdi.

Abone Ol

Safina Namukwaya Uganda'nın başkenti Kampala'daki bir hastanenin müjdelediği olayla, Afrika'nın en yaşlı doğum yapan kadını unvanını aldı.

Safina Namukwaya, Kampala'daki İn Vitro Fertilizasyon (IVF), Uluslararası Kadın Hastanesi ve Doğurganlık Merkezi'nin desteğiyle hamile kaldıktan sonra, geçtiğimiz Çarşamba günü sezaryenle sağlıklı bir erkek ve bir kız bebek dünyaya getirdi.

Tüp bebek tedavisi, kısırlık sorunu yaşayan kadınların hamile kalmasına yardımcı olan bir yöntemdir.

Namukwaya, 34. haftasında, her biri 2 kilogram ağırlığında olan ikizleri doğurdu. Hastane yetkilileri, "20. yıldönümümüzü kutlarken, olağanüstü bir başarı elde ettik; 70 yaşındaki Afrika'nın en yaşlı annesine ikiz bebekler sahip ettik!" ifadelerini kullandılar.

Bu sıra dışı olay, yalnızca tıbbi bir başarı değil, aynı zamanda insan ruhunun gücü ve dayanıklılığıyla da ilgili. Hastane yetkililerine göre Namukwaya, şu anda Afrika kıtasında en yaşlı doğum yapan kadın unvanına sahip.