İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Kahramanlar-30" operasyonu kapsamında 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütüne ait 63 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

Mersin Tarsus'ta 1 kadını öldüren 1 kadını da yaralayan şahıs intihar etti Mersin Tarsus'ta 1 kadını öldüren 1 kadını da yaralayan şahıs intihar etti

Operasyonlar kapsamında teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara ve sığınaklarda sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcılar ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, operasyonların teröristlerin inlerini yok etme amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Yerlikaya, Şırnak, Siirt, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muş ve Tunceli illerinde düzenlenen operasyonlara J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin de destek verdiğini ifade ederek, operasyon sonucunda önemli miktarda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda görev alan kahraman jandarma personelini tebrik ederek, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edileceğinin altı çizildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ