Güncel

40 adet üst model Eurofighter alma planı

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps bir araya gelen Bakan Yaşar Güler, en son model olmak üzere 40 adet Eurofighter savaş uçağı almayı planladıklarını söyledi.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, Türkiye, savaş uçağı tedarikine yönelik planlarını şekillendiriyor. Bugün Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps ile gerçekleştirilecek görüşme öncesinde, Bakan Yaşar Güler'in liderliğindeki heyet, Eurofighter uçağı tedariki konusunu ele alacak.

Kaynaklar, Türkiye'nin öncelikli olarak F16 tedarikine yönelik sürecin devam ettiğini, ancak aynı zamanda Eurofighter uçağını da değerlendirdiğini belirtti.

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya ortak konsorsiyumu tarafından üretilen Eurofighter uçağı, Türkiye'nin ilgisini çeken bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bakanlık kaynakları, Türkiye'nin Eurofighter tedarikini İngiltere üzerinden ele aldığını ifade ederek, İngiltere'nin bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı. Almanya'nın itirazlarının kaldırılması konusunda da olumlu adımlar atılması bekleniyor.

Türkiye'nin Eurofighter talebi, ilk aşamada 20, daha sonra ise 20 olmak üzere toplamda 40 uçak şeklinde ifade edildi. Bakanlık kaynakları, alınacak uçakların kesinlikle ikinci el olmadığını ve en üst modelini alma konusunda taleplerinin olduğunu belirtti.