Yaşam

4 kişiye silahla saldırdı! mahkemede "halüsinasyon görmüş olabileceğini" ileri sürdü

Samsun'da bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişiyi yaralayan şahıs, yargılandığı mahkemede "halüsinasyon görmüş olabileceğini" iddia ederek ateş ettiğini belirtti.

Abone Ol

Samsun'un Atakum ilçesindeki bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda dört kişiyi yaralayan şüpheli, mahkemede "halüsinasyon görmüş olabileceğini" iddia etti.

Olay, Mayıs ayında gece saatlerinde Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan bir eğlence mekanında gerçekleşti. Saldırgan, ticari bir taksiyle gelip tabancayla ateş açarak olay yerinden kaçtı. Saldırı sonucu E.S.K., M.Ö., B.D. ve V.K. isimli kişiler yaralandı ve hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan biri yoğun bakımda tutuldu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.Y.'yi Kavak ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Ardından A.Y. tutuklandı ve olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen M.O. da tutuklandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaralanan dört kişi duruşmaya katılırken, şüpheliler SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Saldırgan A.Y., "Başka bir eğlence mekanına gitmek için gelmiştim ama karıştırdım, halüsinasyon görmüş olabilirim. Uyuşturucu etkisindeydim ve silahım vardı. Kapıda takım elbiseli insanları saldırganlar zannettim, içeriyi göremiyordum" dedi.

Azmettirme iddiasıyla tutuklanan M.O. ise suçlamaları reddederek saldırganı tanımadığını ve suçsuz olduğunu belirtti. Yaralılar, saldırganı tanımadıklarını ve olayı görmediklerini ifade ettiler. M.O.'nun tahliyesine karar verilirken, duruşma 16 Ocak tarihine ertelendi.