Kültür - Sanat

3. Ankara Edebiyat Festivali başlıyor

Ankara, 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde 3. Ankara Edebiyat Festivali'ne ev sahipliği yaparak edebiyatseverleri bir araya getirecek.

Abone Ol

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi’nin düzenlediği etkinlik, geniş katılımcı kitlesi ve zengin içerikli programıyla dikkat çekiyor. Festivalin bu yılki teması "Filistin Edebiyatı" olarak belirlendi ve özdeyişi ise “Filistin, dünyanın vicdanını sınayan bir davadır” oldu.

Ankara'nın farklı ilçelerinde düzenlenecek olan festivalde, Türkiye’nin önde gelen yazarları, şairleri ve akademisyenleri; paneller, şiir dinletileri ve kültürel etkinliklerle katılımcılara unutulmaz bir edebiyat şöleni sunacak. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) gibi önemli eğitim kurumlarının yanı sıra Pursaklar, Akyurt ve Çubuk Belediyeleri de festivale destek veriyor.

Festivalin ilk günü Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Ünlü yazar ve şairlerin yanı sıra akademisyenlerin de yer alacağı panellerde Filistin edebiyatı, yapay zekâ ve edebiyat, akıllı şehirler ve dijital edebiyat gibi konular tartışılacak. Etkinliklerin son gününde ise "Çubuk Şiir Şöleni" düzenlenerek katılımcılara duygusal bir kapanış sunulacak.

Festival boyunca edebiyatseverler, Türkiye'nin önde gelen isimleriyle tanışma ve edebi tartışmalara katılma fırsatı bulacak.