Güncel

18 ilin akıbeti Görür’ü ağlattı “Kaderleri Hatay ve Maraş gibi olacak"

Marmara Denizi’nde merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler, fay hattı üzerinde yaşayan illeri tedirgin etti. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından önemli uyarılarda bulundu.

Loading...

Abone Ol

Görür: Bu İllerin Kaderi Maraş ve Hatay Gibi

Yeniçağ gazetesinin haberine göre; YouTube'da Candaş Tolga Işık’ın sunduğu KAFA TV'ye katılan Naci Görür soruları yanıtladı  “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş’tı ve Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hatları üzerinde yaşayan illerin kaderleri Maraş ve Hatay gibi” üzücü ifadeler kullandı

Görür, “Bu illerdekiler fayın üzerinde yaşıyor. Hepsinde 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek faylar var” uyarısında bulundu. Görür, “Buralarda zamanı gelince büyük deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur” ifadesini kullandı.

Fay Hattı Üzerindeki 18 İl

Görür, içinden fay hattı geçen 18 ili tek tek sıraladı:

Muğla, Erzincan, Kayseri,Eskişehir, Denizli, Kocaeli, Tokat,Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari. Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Erzurum, Aydın 

Görür, bu illerde yaşayanların depreme karşı tedbirli olmaları gerektiğini, binaların sağlamlığını kontrol etmeleri, deprem çantası hazırlamaları ve deprem anında yapılması gerekenleri öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Görür, “Deprem öldürmez, bina öldürür. Fay hattı üzerinde yaşayanlar, deprem gerçeğini unutmamalı” dedi.