Günlük protein miktarının çoğunu karşılayan yumurta büyük küçük herkesin tüketmesi gereken besinlerden birisi.

En sağlıklı hali ise haşlaması. Ancak yumurta haşlamak bazen eziyete dönüşebiliyor. Bunun en büyük nedeni ise yumurtaları haşlarken çatlaması ve zor soyulması.

Hatta soyarken yumurtanın neredeyse yarısının ziyan olması denilebilir. Ancak size önereceğimiz bu teknikle yumurta çatlamayacak ve kabukları kalıp gibi çıkacak.

Altın delik açın

Uzmanlara göre, yumurtanın mükemmel bir şekilde haşlanması için pratik bir yöntem bulunmaktadır. Bu yönteme göre, yumurtanın alt kısmınatoplu iğne veya başka bir ince uçlu iğne kullanılarak küçük bir delik açılması önerilmektedir.

Yumurta haşlarken mutlaka yapın! Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

Kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyun, bayatlama derdini unutun! Kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyun, bayatlama derdini unutun!

Yumurta haşlarken mutlaka yapın! Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor© Milliyet tarafından sağlanmıştır

Püf noktası var

Ardından, yumurtanın haşlanacağı suya eklenen bol miktardaki tuz, yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesini sağlıyor.

Yumurta, delikli kısmı suya bırakılarak istenilen pişirme süresine kadar kaynar suda tutulmalıdır. Özellikle kısık ateşte yapılan bu işlem, yumurtanın kabuğunun adeta bir yaprak gibi kolayca soyulmasını ayrıca haşlarken çatlamamasını sağlar.

Akşam çamaşır yıkanmaması için 3 neden! En uygun saat meğer buymuş Tuzlu kahve yerini tuzlu çaya bıraktı! ABD’li bilim insanından ‘çaya tuz atın’ çağrısı Çamaşır makinesindeki kötü kokudan anında kurtaran tüyo! 1 çay bardağı ekleyin

Kaynak: HABER MERKEZİ