Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek? Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek?

Türkiye’nin savunma sanayii, Kale Arge’nin geliştirdiği yerli turbojet füze motoru KTJ-3700’ün zorlu testleri başarıyla tamamlamasıyla bir kez daha gündeme geldi.

KTJ-3700’ün Kritik Test Süreci

Kale Arge tarafından yerli imkanlarla geliştirilen KTJ-3700, oldukça zorlu bir senaryoda gerçekleştirilen testlerden geçerek güvenilirliğini kanıtladı. Bu başarı, Türkiye’nin savunma kapasitesini artırma yolunda attığı önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Motorun Özellikleri ve Geleceği

Kale Arge Genel Müdürü Cüneyt Kenger’in açıklamalarına göre, KTJ-3700, 3700 Newton itki gücüne sahip ve düşük ağırlık ile yakıt sarfiyatı avantajlarına sahip bir motor. İlk prototip testinin 2023 yılında yapıldığı ve başarılı olduğu belirtildi. Şu anda prototip üretimlerinin devam ettiği ifade edildi.

KTJ-3700’ün Kullanım Alanları

Geliştirilen motor, şu anda ATMACA ve SOM (KTJ-3200) ile ÇAKIR (KTJ-1750) füzelerine güç sağlıyor. Ayrıca, Roketsan tarafından test atışlarında kullanılacak olan ve toplam 3 bin 700 Newton güç üretebilen KTJ-3700, seri imalatı planlanan KARA ATMACA füzesinde de kullanılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ